Nieuws Is bedrijfskleding aftrekbaar?
Is bedrijfskleding aftrekbaar?

Tim | 14 juli 2020


We krijgen regelmatig de vraag wanneer bedrijfskleding wel en niet fiscaal aftrekbaar is. De belastingdienst heeft hier simpelweg twee voorwaarden aan gesteld, waarvan slechts één van de twee hoeft te voldoen:

  • De werkkleding is enkel geschikt om te dragen op uw werk
  • De werkkleding is voorzien van duidelijk zichtbare logovoering van minimaal 70 cm²

Werkkleding enkel geschikt om te dragen op je werk

In principe kunt u ieder kledingstuk dragen op uw werk. Echter is er kleding die enkel geschikt is om te dragen op uw werk, waarmee u niet in het dagelijks leven rondloopt. Denk bijvoorbeeld aan een laboratoriumjas, High Visibility kleding voor de industrie of overalls. Dit soort werkkleding is allemaal fiscaal aftrekbaar.

Werkkleding is voorzien van logovoering

Zoals de Belastingdienst het letterlijk noemt: “kleding waarop één of meerdere beeldkenmerken van de werkgever duidelijk zichtbaar zijn.” Dit kan zijn dat het gaat om bedrijfslogo, uw naam of een andere uiting gerelateerd aan uw bedrijf. Per kledingstuk moeten de beeldkenmerken totaal 70 cm² bedekken. Alles hieronder wordt niet gerekend als bedrijfskleding.

Aftrekbaar voor beveiliging?

Voor de beveiligingssector wordt hier een uitzondering voor gemaakt. De branchevereniging VBe NL heeft hiervoor een akkoord bereikt met de Belastingdienst. Deze uitzondering is vooral in het voordeel van beveiligers die voor meerdere opdrachtgevers werken. Zij voldoen niet aan de voorwaarde van minimaal 70 cm² logovoering.

Wil je meer weten bedrijfskleding en welke voorwaarden hieraan verbonden zitten? Bekijk dan de website van de Belastingdienst.

Uw totaalleverancier voor bedrijfskleding en PBM's in Utrecht en omgeving.
© 2000 - - Business Fashion