Duurzaamheid & MVO

Samen voor een duurzame toekomst.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. We willen dat elke actie die we als mensheid uitvoeren zo min mogelijk effect heeft op de flora en fauna.

Kleding is een van de grootste veroorzakers van de afvalberg waar wij als mensheid verantwoordelijk voor zijn, namelijk 5%. Op zich is dit niet gek, kleding behoort tot 1 van de 6 basisbehoeften. Wel kunnen we deze vervuiling met meer verantwoordelijkheid en doortastendheid invullen en waar mogelijk compenseren. 

Business Fashion kiest ervoor dat elke bedrijfsactiviteit op een zo meest duurzame en milieuvriendelijke manier gebeurt. We rijden elektrisch, gebruiken gerecyclede materialen en zijn op het gebied van elektriciteit energieneutraal. Het dak van ons bedrijfspand is volledig voorzien van zonnepanelen.

Met bedrijfskleding is Business Fashion ook aan het investeren in duurzaamheid. Wij hebben onze volledige eigen duurzame kledinglijn ontwikkeld, bestaand uit gerecycled polyester en biologisch katoen, namelijk BUFA Workwear. Bij BUFA Workwear staat het doorontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit centraal en is geschikt voor bijna alle branches.

Wanneer iedereen elke dag doet wat mogelijk is, maken we samen de wereld elke dag een stukje beter. 

Wat doen wij?

Dagelijks kiezen wij voor duurzame en gerecyclede gebruiksmaterialen voor onze werkzaamheden. Ons wagenpark wordt stap voor stap omgezet naar elektrisch rijden, totdat het percentage van 100% is bereikt. Het dak is volledig voorzien van zonnepanelen, hierdoor is het bedrijfspand op het gebied van elektra 100% energieneutraal. Heeft u tips op het gebied van duurzaamheid? Deel ze met ons.

Wat leveren wij?

Elke klant heeft bij Business Fashion de keuze om voor een duurzame kledinglijn te kiezen. Met BUFA Workwear bieden wij een volledig duurzame kledinglijn bestaande uit gerecycled polyester en biologisch katoen. De herkomst van grondstoffen, betrokken productiepartijen en werkomstandigheden zijn volledig inzichtelijk.


Biokatoen en gerecycled pet-polyester inkopen volgens duurzame voorwaarden


Fabriek in India in Nederlandse handen, met controleerbare arbeidsomstandigheden


BUFA Workwear wordt duurzaam ontwikkelt voor jou als klant in Nederland