Nieuws 6 redenen waarom bedrijfskleding belangrijk is
6 redenen waarom bedrijfskleding belangrijk is

Circumflex | 30 juni 2020


Bedrijfskleding zie je bijna overal wel. Of je nu een hotel binnenloopt of een monteur op bezoek krijgt: de kleding zorgt voor bescherming, veiligheid en herkenbaarheid. In dit artikel bespreken we 6 redenen waarom bedrijfskleding belangrijk is.

1. Bedrijfskleding zorgt voor herkenbaarheid

Een logo op de borst of tekst op de rug zorgt direct voor herkenbaarheid van klanten en gasten. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het uniform zelf ook als zeer herkenbaar wordt gezien. Soms hoeft hier niet eens een logo of andere uiting op te staan. Weet jij van welke bedrijven de onderstaande uniformen zijn?

Een herkenbaar uniform is belangrijk
Herkenbaar uniform

2. Bedrijfskleding zorgt voor eenheid

Alle werknemers in dezelfde kleding zorgt voor eenheid binnen de organisatie. Er is niemand met een ander, duurder of luxer overhemd dan zijn of haar collega. Een goed voorbeeld van eenheid uitstralen zie je bijvoorbeeld bij de politie of professionele sportteams die allemaal in hetzelfde trainingspak lopen: je voelt je meer een team.

3. Bescherming en veiligheid

Zoals we in een eerder artikel besproken: veel werkkleding voldoet aan normen voor bescherming en veiligheid van de medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan EN 1149 (antistatische kleding tegen exlosiegevaar), ISO 11611 (bescherming bij lassen en soortgelijke werkzaamheden) en EN ISO 11612 (bescherming tegen hitte en vlammen). Dit is misschien wel de belangrijkste reden voor goede bedrijfskleding. Veiligheid voorop!

4. Comfort is belangrijk

Naast de herkenbaarheid en bescherming, is comfort ook zeer belangrijk. Medewerkers die hele dagen in werkkleding lopen moeten daar aan het eind van de dag geen last van hebben. Aan het eind van de dag kan het snel afkoelen: een comfortabele trui met in het pakket is dan geen slechte optie. Daarbij komt kijken dat zij ’s ochtends niet hoeven na te denken welke kleding representatief genoeg is voor het bedrijf!

Werkkleding City Skydive Utrecht Business Fashion bedrijfskleding
Meerdere artikelen in een kledingpakket

5. Loyale medewerkers

Kies je als organisatie voor een simpel ‘kloffie van de zaak’, dan is de kans aanwezig dat de prestaties van de medewerker hiermee matchen. Heb je gekozen voor kwalitatieve en comfortabele kleding met meerdere opties (bijvoorbeeld verschillende soorten t-shirts), dan zal de medewerker dit ook uitdragen in zijn werkzaamheden. Deze loyaliteit is essentieel voor een succesvolle relatie met de klanten.

6. Simpelweg verplicht

Soms is bedrijfskleding nu eenmaal verplicht en daarom belangrijk om aan te schaffen. Hier komen we eigenlijk weer terug bij de branches waar wordt gewerkt met explosiegevaar, vuur of andere extreme omstandigheden. Zoals vermeld in een artikel over het verplichten van bedrijfskleding:

Als de werkgever kan aantonen dat de bedrijfskleding onderdeel uitmaakt van de marktstrategie van de werkgever of vanwege de veiligheid of uit hygiënisch oogpunt is vereist, dan wordt in beginsel een legitiem belang aan de zijde van de werkgever aanwezig geacht om de bedrijfskleding verplicht te stellen.


Benieuwd naar de mogelijkheden van bedrijfskleding voor jouw organisatie? Wij zorgen voor alles op het gebied van bedrijfskleding, voor iedere branche!

Uw totaalleverancier voor bedrijfskleding en PBM's in Utrecht en omgeving.
© 2000 - - Business Fashion